Přejít k hlavnímu obsahu
zpět do Blogu

Striptérka-burleska Dita von Teese


striptyz_blog_3.jpg

Burleska Dita von Teese

nejslavnější striptérka a populární  burleska Dita von Teese je legendou mezi striptérkami. Tato americká herečka, návrhářka a striptérka se při výběru kostýmů se dlouhodobě zaměřuje na 40. a 50. léta, kdy ženy byly opravdové dámy a muži zase praví gentlemani. Tato romantická doba, kterou si Dita oblíbila a díky níž se také proslavila, je velmi přitažlivá ještě dnes. Dita je slavná burleskní tanečnice, herečka a striptérka, která pozvedla dámský striptýz do umělecké roviny.

Dnes, ve věku 40 let se stále drží v podobném oboru. Stala se z ní návrhářka spodního prádla, která stále pomáhá vytvářet originální sexy kostýmy pro striptérky.

Za nejslavnější striptérku světa se dá s klidem označit Dita Von Teese.

Dita Von Teese se velmi výrazně zapsala do historie striptýzu a velkou mírou nese i na jeho současné podobě a jeho popularitě.

Dita von Teese co by americká rodačka  se proslavila jako burleskní tanečnice, nicméně se během své velmi bohaté kariéry dokázala ukázat svůj všestranný talent také ve světě filmů, muziky a aktuálně se věnuje návrhářství.

Její největší inspirací jsou 50té a 60té léta minulého století.

 

Její kariéra

Kariéra Dity Von Teese se rozjela už v jejím mládí, kdy ji lákalo vše kolem ženské krásy. V 18ti letech pracovala v prodejně spodního prádla, kde se mimo jiné prodávali kostýmy a korzety. Její kariéra však odstartovala záhy na to. Dita Von Teese si získala velké jméno po celém světě a byla často zvána na ty nejluxusnější akce.

 

V minulém století se striptýz, přesněji řečeno burleskní tanec považoval za zábavu pro vyšší vrstvy. Proto se také říká, že burleskní umění je takovým předchůdcem striptýzu , jelikož takové vystoupení vypadalo o poznání jinak. Díky své kráse a všestranému nadání si získala obrovský obdiv a uznání. Dita Von Teese se rovněž stala autorkou knih o fetišismu a také o ženské kráse, která je určena pro ženy.

 

O krásnou a slavnou ženu jako byla Dita Von Teese měla zájem celá řada mužů. Mezi ně patřil také hudebník Marilyn Manson. Který se rozhodl tanečnici oslovit a přizvat si ji do svého hudebního videoklipu. Vše nakonec skončilo úspěšným manželstvím mezi touto dvojicí. Avšak jejích manželství netrvalo moc dlouho a zhruba po dvou letech se rozpadlo. Manželství trvalo od roku 2005 do roku 2007. Pokud se rozhodnete pro návštěvu striptýzového klubu, mějte však na paměti, že tam může být také riziko pro nevhodné chování. Někteří návštěvníci se mohou snažit tanečnici osahávat nebo se chovat vulgárně, což může být pro ostatní nepříjemné. Proto se vždy snažte být ohleduplní k ostatním a respektovat osobní mezery.

 

Dita Von Teese v současnosti ve svých 50ti letech pověsila svou kariéru nóbl striptérky na hřebík. Avšak to ji nebrání být stále v oboru. Aktuálně se věnuje návrhářství. Její největším vzorem pro návrh nových modelů jsou 50. a 60. léta minulého století. V té době byly ženy opravdové dámy a dávaly to najevo zejména svým zjevem a vystupováním. Aktuálně se Dita věnuje především navrhování sexy kostýmů pro striptérky. Během let své největší slávy se právě proto také Dita Von Teese stala vzorem mnoha dívek a žen, které chtěly být jako ona. Mezi největší záliby Dity Von Teese patří pochopitelně móda, s tím spojené návrhářství a vymýšlení nových modelů pro současné striptérky. Zároveň má velkou oblibu ve starých autech. Sama jich vlastní hned několik. Zároveň ráda sbírá starodávné Čínské kusy nádobí a další předměty spojené s čínskou kulturou. Její vila ve hvězdném Hollywood Hills je jími doslova plná.

Závěrem se dá říct, že se Dita Von Teese stala pravém jednou z nejvýznamnějších žen lidské historie. Dokázala povznést strip Brno na zcela novou úroveň, to zejména díky svému Burlesknímu umu. Zároveň prokázala svůj nesmírný talent i tím, že si zahrála v několika filmových i seriálových rolí. Zahrála si dokonce i v krimi seriálu. Své jméno si vydobila také díky toho, že se aktivně věnovala modelingu, kde dokázala naplno využít své ženské krásy a přitažlivosti. To však Ditě Von Teese nestačilo a nazpívala několik písní, které se sice nestaly velkými hity, ale jistý úspěch také měli. Díky všem jejím úspěchům se tak stala idolem mnoha žen a proto se dá právoplatně prohlásit za jednu z největších osobností tohoto zábavního průmyslu. Kdyby na začátku její kariery existoval erotický videochat jistě by se stala i tam hvězdou. Právem se tak proto nazývá Burleskní královnou. A víte kdo je hvězdou pánského striptýzu?  Co třeba Mike Lane z filmu bez kalhot?